Kronisk diett – Del 2

I del 1 skrev eg om at det finnes en del folk som går igjennom hele livet på diett. Les den gjerne først her.

Det vi mennesker er veldig flinke til er at finne unnskyldninger, og det er derfor eg valgte å skrive del 2 av denne artikkelen. Eg er dessverre nok så sikker på at noen kunne forstått del 1 av den artikkelen på en måte at nå er det lov å spise så mye man vil, når man vil og ikke tenk over det, og så gå litt tur inn i mellom og det skal være nok.

Men det er ikke det eg ønsket at du fikk ut av artikkelen.

For det første er vi jo alle ulike, og vi må sette oss ulike mål. Noen av oss har fin helse, er ikke overvektige og kan “kose” oss uten problemer. Men dessverre er det også mange der ute (og egentlig mer en halvparten hvis vi ser på statistikken i Norge) som er overvektige, og dermed utsatt for høyere risiko på en rekke helseproblemer. Og det er ikke bra.

Så hvis du er en av de som faktisk sliter med helse, da kanskje er det ikke så dumt allikevel at du fokuserer litt på kosthold (og trening) og går på en “diett”. Dvs, at du spiser og trener på en måte som støtter vektreduksjon inntil du ikke er i stor fare for livsstilsrelaterte sykdommer.

Men her er det beste av alt da. Du kan ha akkurat samme fokus og eg snakket om i del en av denne artikkelen, og fortsatt gått ned i vekt. Du kan ha en fokus på å bli sterkere med økt bevegelse, og spise til du blir mett, og fortsatt gå ned i vekt. Men du må være litt mer fokusert og litt mer strikt.

Og hvis du skal unngå å ryke opp i vekt igjen, da må du fortsette med samme fokus. Bli sterkere, bli mer aktiv, men denne gangen får du “lov” å spise litt mer og “kose” deg litt oftere.